And the winner is...

Written by Guido Jansen in
June 2001

Foto: Benno Kuipers; Guido Jansen; Casper Tichelaar Dit weekend zijn weer de Nederlandse zomer kampioenschappen zwemmen geweest en deze werden gehouden in Eindhoven. Sorry dat ik geen 'voorbeschouwing' heb kunnen geven maar ik was vorige week druk met examens (ben waarschijnlijk geslaagd (uitslag 15 juni)!!!) en heb er geen tijd voor gehad. Zaterdag begon ik met de 100 schoolslag. Ik zwom de series in een tijd van 1.06.11 (split 30.21). In de finales kwam ik niet verder dan 1.06.56 (30.30) en werd daarmee 5e. Zondag ging de strijd om de 200 school. In de series zwom ik 2.29.34 (30.87, 1.08.16) en in de finales zwom ik 2.29.89 (31.10, 1.07.79) en daarmee werd ik dan 7e. Aan het einde van de dag zwom ik nog in de 4x100m vrijeslag estafette. Als startzwemmer zette ik daar een tijd neer van 52.34 (!). Een dik pr en met die tijd zou ik op zondag zelfs in de finale hebben gezeten. Ik zwom de 100 vrij echter niet persoonlijk omdat de 50 schoolslag belangrijker is en aangezien die 2 nummers dicht op elkaar zaten moet je toch kiezen. We werden overigens 3e met die estafette. Zoals je ziet opende ik steeds erg snel op de eerste 50 meter van elke schoolslag-afstand en was dan ook steeds de snelste op de 1e 50 meter ;-). Mede daardoor had ik natuurlijk onwijs veel zin in de 50 meter schoolslag op maandag. De series zwom ik in 29.71. Ik ging als eerste de finales in en was zeker niet van plan om na 5 keer als eerste te hebben aangetikt op de 50 meter dat deze keer niet te doen! Dat gebeurde dan ook zeker niet en ik werd dus wederom 1e van Nederland op de 50 meter schoolslag all-in met een tijd van 29.43 (iets wat levensgroot werd uitgezonden door Studio Sport!!!). Op de 4x100 wissel estafette daarna zwom ik een goeie split tijd op de 100 school van 1.04.71. Ik heb nu al erg veel zin in volgend seizoen. Dan ga ik mij als eerste richten op de EK kortebaan in Antwerpen.

Recent posts
Optimization hierarchy of evidence
Optimization hierarchy of evidence

A hierarchy of evidence (or levels of evidence) is a heuristic used to rank the relative strength of results obtained from scientific research. I've created a version of this chart/pyramid applied to CRO which you can see below. It contains the options we have as optimizers and tools and methods we often use to gather data.

[EN] Datascience can do what?
[EN] Datascience can do what?

This is a bonus episode with Emily Robinson (Senior Data Scientist at Warby Parker) en Lukas Vermeer (Director of Experimentation at Booking.com). In her earlier session that day, Emily said that real progress starts when you put your work online for others to see and comment on which in this case was about Github. Someone from the audience wondered how that works out in larger companies where a manager or even a legal department might not be overly joyous about that to say the least so I asked Emily about her thoughts on that. Recorded live with audience pre-covid-19 at the Conversion Hotel conference in november 2019 on the island of Texel in The Netherlands. (oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.cro.cafe/)