Houston, we have liftoff!

Written by Guido Jansen in
March 2008

Dutch Open Source B.V.

Vandaag was het zover: mijn nieuw opgerichte B.V.'s zijn vandaag officieel opgericht! Na bijna 3 maanden stilzwijgen dan weer eens een post van mij! Ben al die maanden behoorlijk druk geweest met het maken van plannen voor mijn eigen organisatie waar ik fulltime mee aan de slag zal gaan. Compleet bedrijfsplan schrijven, mee langs bedrijven, is er interesse voor mijn plannen? Lijkt het allemaal haalbaar? En zo ja, hoe ga ik dat dat aanpakken? Doorgaan met mijn eenmanszaak of toch over naar een B.V.? Één B.V. of dan toch maar meteen twee (voor een holdingstructuur)? En dan meteen maar van start gaan of eerst wachten? Vragen, vragen, vragen... Dat is wat die plannen bij mij vooral opriepen. Maar ik geloof in mijn plan dus besloot ik er vol voor te gaan. Dan denk je: keus gemaakt, nu kan ik beginnen met ondernemen. Maar dan komen gesprekken met het belastingadviseur, de notaris en een administratiekantoor, het aanvragen van een verklaring van goed gedrag bij het Ministerie van Justitie, bankverklaring, weer naar de notaris, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst... En omdat ik voor de holdingstructuur gekozen heb moet alles dus dubbel en ben je na een paar weken zéér goed geoefend in het zetten van je eigen handtekening.... Maar vandaag was het dan eindelijk officieel zo ver :D. Niet dat het heel spectaculair was, ik kreeg slechts de akten van oprichting van de notaris door de brievenbus, zonder vuurwerk, champagne of taart erbij. Maar toch, die taart koop ik dan zelf wel ;). Mocht je willen weten wat ik dan daadwerkelijk ga doen dan kun je terecht op de website van mijn B.V. (dat klinkt nu best cool ;) ) : Dutch Open Source B.V.

Recent posts
No items found.