Houston, we have liftoff!

Written by Guido Jansen in
March 2008

Dutch Open Source B.V.

Vandaag was het zover: mijn nieuw opgerichte B.V.'s zijn vandaag officieel opgericht! Na bijna 3 maanden stilzwijgen dan weer eens een post van mij! Ben al die maanden behoorlijk druk geweest met het maken van plannen voor mijn eigen organisatie waar ik fulltime mee aan de slag zal gaan. Compleet bedrijfsplan schrijven, mee langs bedrijven, is er interesse voor mijn plannen? Lijkt het allemaal haalbaar? En zo ja, hoe ga ik dat dat aanpakken? Doorgaan met mijn eenmanszaak of toch over naar een B.V.? Één B.V. of dan toch maar meteen twee (voor een holdingstructuur)? En dan meteen maar van start gaan of eerst wachten? Vragen, vragen, vragen... Dat is wat die plannen bij mij vooral opriepen. Maar ik geloof in mijn plan dus besloot ik er vol voor te gaan. Dan denk je: keus gemaakt, nu kan ik beginnen met ondernemen. Maar dan komen gesprekken met het belastingadviseur, de notaris en een administratiekantoor, het aanvragen van een verklaring van goed gedrag bij het Ministerie van Justitie, bankverklaring, weer naar de notaris, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst... En omdat ik voor de holdingstructuur gekozen heb moet alles dus dubbel en ben je na een paar weken zéér goed geoefend in het zetten van je eigen handtekening.... Maar vandaag was het dan eindelijk officieel zo ver :D. Niet dat het heel spectaculair was, ik kreeg slechts de akten van oprichting van de notaris door de brievenbus, zonder vuurwerk, champagne of taart erbij. Maar toch, die taart koop ik dan zelf wel ;). Mocht je willen weten wat ik dan daadwerkelijk ga doen dan kun je terecht op de website van mijn B.V. (dat klinkt nu best cool ;) ) : Dutch Open Source B.V.

Recent posts
Optimization hierarchy of evidence
Optimization hierarchy of evidence

A hierarchy of evidence (or levels of evidence) is a heuristic used to rank the relative strength of results obtained from scientific research. I've created a version of this chart/pyramid applied to CRO which you can see below. It contains the options we have as optimizers and tools and methods we often use to gather data.

[EN] Datascience can do what?
[EN] Datascience can do what?

This is a bonus episode with Emily Robinson (Senior Data Scientist at Warby Parker) en Lukas Vermeer (Director of Experimentation at Booking.com). In her earlier session that day, Emily said that real progress starts when you put your work online for others to see and comment on which in this case was about Github. Someone from the audience wondered how that works out in larger companies where a manager or even a legal department might not be overly joyous about that to say the least so I asked Emily about her thoughts on that. Recorded live with audience pre-covid-19 at the Conversion Hotel conference in november 2019 on the island of Texel in The Netherlands. (oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.cro.cafe/)