Houston, we have liftoff!

Written by Guido Jansen in
March 2008

Dutch Open Source B.V.

Vandaag was het zover: mijn nieuw opgerichte B.V.'s zijn vandaag officieel opgericht! Na bijna 3 maanden stilzwijgen dan weer eens een post van mij! Ben al die maanden behoorlijk druk geweest met het maken van plannen voor mijn eigen organisatie waar ik fulltime mee aan de slag zal gaan. Compleet bedrijfsplan schrijven, mee langs bedrijven, is er interesse voor mijn plannen? Lijkt het allemaal haalbaar? En zo ja, hoe ga ik dat dat aanpakken? Doorgaan met mijn eenmanszaak of toch over naar een B.V.? Één B.V. of dan toch maar meteen twee (voor een holdingstructuur)? En dan meteen maar van start gaan of eerst wachten? Vragen, vragen, vragen... Dat is wat die plannen bij mij vooral opriepen. Maar ik geloof in mijn plan dus besloot ik er vol voor te gaan. Dan denk je: keus gemaakt, nu kan ik beginnen met ondernemen. Maar dan komen gesprekken met het belastingadviseur, de notaris en een administratiekantoor, het aanvragen van een verklaring van goed gedrag bij het Ministerie van Justitie, bankverklaring, weer naar de notaris, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst... En omdat ik voor de holdingstructuur gekozen heb moet alles dus dubbel en ben je na een paar weken zéér goed geoefend in het zetten van je eigen handtekening.... Maar vandaag was het dan eindelijk officieel zo ver :D. Niet dat het heel spectaculair was, ik kreeg slechts de akten van oprichting van de notaris door de brievenbus, zonder vuurwerk, champagne of taart erbij. Maar toch, die taart koop ik dan zelf wel ;). Mocht je willen weten wat ik dan daadwerkelijk ga doen dan kun je terecht op de website van mijn B.V. (dat klinkt nu best cool ;) ) : Dutch Open Source B.V.

Recent posts
AI & Personalization
AI & Personalization

Guy Yalif performed his CH2019 keynote "AI & Personalization Demystified" and spoke about how we can use AI and machine learning, what it is (and isn't) good for in marketing and personalization. After his session, he and Niels Reimer joined me in the café to talk about this! (oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.cro.cafe/)

Make All of Your Data Actionable With Ringside Data
Make All of Your Data Actionable With Ringside Data

Do you struggle to get enough actionable data from Google Analytics? Then you need to listen to Russell McAthy, CEO and co-founder of Ringside Data. Key takeaways include: Why Russell set up Ringside Data, the companies with the biggest data problem, how Ringside outperforms Google Analytics, if you’re investing in data analytic tools, you need people with specific skill sets, the biggest pain points Ringside is trying to solve, the benefit of Ringside for eCommerce businesses, and what attribution is. (originally published on https://www.coreofcommerce.com/)