NK Sprint 2001 Verslag

Written by Guido Jansen in
February 2001

Zo dit weekend is dus de NK geweest. Niet echt geweldig gegaan (wat wil je als je al 2 weken ziek bent) maar laten we bij het begin beginnen. De eerste dag was de 100 wissel aan de beurt. In de series had ik 0.59.54 en daarmee was ik 4e. In de halve finale kwam ik ook tot een 4e plaats en nu met een tijd van 0.59.38. In de finale werd ik met 0.59.31 6e. En wat is 100 meter ver als je ziek bent geweest zeg! De tijden vallen me nog mee (mijn pr is 0.58.76). Na de finales heb ik ook nog meegezwommen in de 2e ploeg van AZ&PC met de 4x50 meter vrijeslag. Daarmee zijn we 8e geworden. Zondag begon met de 50 vrij en die zwom ik in 0.24.32 en werd daarmee 16e. Uiteraard heb ik me voor deze afstand daarna afgemeld voor de finales omdat de 50 school belangrijker is voor mij. De 50 school in de series zwom ik in 0.29.78 en werd daarmee 2e. In de halve finale werd dat 0.29.43 en ook 2e. De finale werd daarentegen een regelrechte ramp omdat mijn start fout ging. Mijn linkerhand zat blijkbaar niet op de juiste plaats en toen ik in het water dook kreeg deze zo'n klap dat deze naar achter sloeg. Lag ik daar op 1 meter diepte zo goed als stil. Wel doorgezwommen natuurlijk, maar op 50 meter is dat echt niet in te halen. De eindtijd van 29.58 (5e) valt eigenlijk nog best mee, maar zo'n fout mag je natuurlijk gewoon niet maken! Hierna zwom ik ook nog mee in de 4x50 meter wisselslag in de eerste ploeg van AZ&PC. En ik moest daar de 50 school in zwemmen. Ik kan je vertellen dat ik behoorlijk stond te shaken toen ik weer op dat startblok stond, maar gelukkig ging het nu beter. We zijn uiteindelijk 2e geworden. Gelukkig, toch nog een medaille dit weekend.

Recent posts
Optimization hierarchy of evidence
Optimization hierarchy of evidence

A hierarchy of evidence (or levels of evidence) is a heuristic used to rank the relative strength of results obtained from scientific research. I've created a version of this chart/pyramid applied to CRO which you can see below. It contains the options we have as optimizers and tools and methods we often use to gather data.

[EN] Datascience can do what?
[EN] Datascience can do what?

This is a bonus episode with Emily Robinson (Senior Data Scientist at Warby Parker) en Lukas Vermeer (Director of Experimentation at Booking.com). In her earlier session that day, Emily said that real progress starts when you put your work online for others to see and comment on which in this case was about Github. Someone from the audience wondered how that works out in larger companies where a manager or even a legal department might not be overly joyous about that to say the least so I asked Emily about her thoughts on that. Recorded live with audience pre-covid-19 at the Conversion Hotel conference in november 2019 on the island of Texel in The Netherlands. (oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.cro.cafe/)