Week 44: De week van... Guido

Written by Guido Jansen in
November 2006

Elke week komt er een verslag van een bestuurslid van SGS op de website genaamd "De week van...". Voor week 44 was ik het haasje, bij deze post ik ook hier mijn verslag...

101100: Tja, mijn eerste week van... vet! En dan nog wel week 44! 44 is echt een blij nummer, een nummer uit de Tribonacci reeks (ja, Tri..., niet Fi...)  én het landennummer van het Verenigd Koninkrijk. Maarja, daar ben ik dan nog nooit geweest. Wél heb ik ooit poker gespeeld en laat 44 nou een pokervariant zijn. Om blij van te worden!

2C: Ook iets om blij van te worden: koffie zetten. Althans, als ik de meesten die het drinken mag geloven smaakt de door mij gezette koffie altijd prima en dat doet deugt. Zeker omdat ik er zelf geen idee van heb omdat ik geen koffie lust. En koffie zetten heb ik deze week gedaan! Maar liefst 4 kamerdiensten heb ik naar hartelust koffie gezet én ingeschonken. Guido Koffie. Lekkere Koffie (om blij van te worden).54: Yo u chillin at 44? Vierenveertig is ook de plaats van ultieme coolheid in de urban taal. Tja ik verzin het ook niet zelf, 't is maar dat je het ff weet natuurlijk. Uiteraard ben ik ook onwijs cool, heb zelfs m'n eigen weblog! Kan de rest van de wereld ook naar iets kijken om er vervolgens uitzonderlijk blij van worden. XLIV: Deze week heb ik, naast al dat besturen, ook nog tijd gevonden voor een uit de hand gelopen hobby van me: DutchJoomla.org. Dit is een Nederlandstalige portal website voor het populaire Joomla (software waarmee je een website kunt maken, o.a. de SGS website is er mee gemaakt). Deze week was er een Joomla conferentie waar ik ook bij aanwezig ben geweest. DutchJoomla is 2 jaar geleden door mij opgericht en momenteel sta ik aan het hoofd van een heel team mensen die zorgen voor support, vertalingen, documentatie en nieuws. En dat is soms nog best een hele klus (MSN vergaderingen van 4,5 uur)! Maar we hebben er in 2 weken een complete interne reorganisatie tegenaan gegooid welke er voor moet zorgen dat alles duidelijker en efficiënter zal gaan verlopen en dat uitbreiden nu veel makkelijker zal gaan. Iedereen blij! 22x11: Maar waar kun je een PR-Coördinator nou blijer mee maken dan met coole koffie? Nou, met genoeg, maar in ieder geval ook met poster verzoeken! Het was ineens volop te merken dat de commissies nu echt beginnen te lopen en er veel leuke activiteiten aan zitten te komen. Had ik vorige week slechts 1 verzoek tot het maken van een poster, deze week waren dat er ineens 6. De PR afdeling vermaakt zich dus prima en is ook blij! 1,2,4,11,22: Tot zo ver mijn week van! Helemaal verantwoord want jullie hebben geleerd waar 44 allemaal wel niet voor gebruikt kan worden. Je zou er toch blij van worden...? Edit: Na de vele "Waar staan al die nummers voor" vragen: het staat allemaal voor het getal "44". Meer info staat op wikipedia.

Recent posts
Optimization hierarchy of evidence
Optimization hierarchy of evidence

A hierarchy of evidence (or levels of evidence) is a heuristic used to rank the relative strength of results obtained from scientific research. I've created a version of this chart/pyramid applied to CRO which you can see below. It contains the options we have as optimizers and tools and methods we often use to gather data.

[EN] Datascience can do what?
[EN] Datascience can do what?

This is a bonus episode with Emily Robinson (Senior Data Scientist at Warby Parker) en Lukas Vermeer (Director of Experimentation at Booking.com). In her earlier session that day, Emily said that real progress starts when you put your work online for others to see and comment on which in this case was about Github. Someone from the audience wondered how that works out in larger companies where a manager or even a legal department might not be overly joyous about that to say the least so I asked Emily about her thoughts on that. Recorded live with audience pre-covid-19 at the Conversion Hotel conference in november 2019 on the island of Texel in The Netherlands. (oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.cro.cafe/)